ON BI DA BIRA: Trumpov specijalni predstavnik dolazi u Beograd, a Vučić "ukazao" da je...

... za nastavak dijaloga Beograda i Prištine neophodno ukidanje prištinskih taksi na robu iz Srbije

  • Regija

  • 23. Jan. 2020  23. Jan. 2020

  • 0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozdravio je danas entuzijazam zvaničnika SAD Richarda Grenella da ubrza nastavak dijaloga Beograda i Prištine i još jednom ukazao da je za taj korak neophodno ukidanje prištinskih taksi na robu iz Srbije.

Vučić je, uoči Grenellovog dolaska u Beograd, koji je specijalni predstavnik predsjednika SAD-a za razgovore Beograda i Prištine, rekao da taj proces ne ide lako, te da će s njim razgovarati o svemu, pa i o ekonomiji.

"Besmisleno je govoriti o avio-saobraćaju između Beograda i Prištine, a da ne možete da prevozite robu", izjavio je za TV "Pink" Vučić, koji će danas u Jerusalemu prisustvovati obilježavanju 75 godina od oslobođenja koncentracionog logora Auschwitz.

Vučić je poručio da je za Beograd važno svako poboljšanje situacije u odnosima sa Prištinom, te podsjetio da je nedavno razgovarao i sa američkim savjetnikom za bezbjednost Robertom O'Brienom, koji je, kao i Grenell, pokazao veliku energiju, pišu "Nezavisne novine".

RTS je prenio da je Grenell zatražio od Prištine da ukine takse od 100 posto na robu iz Srbije, kako bi bio napravljen pomak u dijalogu.

Grenell se sinoć sastao sa predsjednikom Kosova Hashimom Thacijem u Prištini, nakon čega je poručio da će biti usredsređen na ekonomski napredak. "Moramo napraviti napredak - što uključuje i ukidanje taksi", napisao je Grenell na Twitteru nakon sastanka sa Thacijem.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...