CVIJANOVIĆKA PRIMILA SATTLERA: Bolje bi bilo da nije

Ako je zbog ovoga Sattler potegao do Banja Luke, onda nam je jako žao

  • Politika

  • 23. Jan. 2020  23. Jan. 2020

  • 1

Predsjednica RS-a Željka Cvijanović razgovarala je danas sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH ambasadorom Johannom Sattlerom o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u RS i BiH, kao i o utvrđenim prioritetima koje je potrebno ispuniti kako bi BiH ostvarila napredak na evropskom putu, prenosi Fena.

Na sastanku u Banjoj Luci konstatovano je da je neophodno unaprijediti komunikaciju između različitih nivoa vlasti u BiH, kako bi se obezbijedilo harmonizovano djelovanje svih nadležnih institucija u pogledu evropskih integracija i u kontekstu jačanja vladavine prava, te poboljšanja socioekonomske situacije i životnog standarda svih građana.

"Cvijanović je istakla da je RS posvećena evropskom putu, u skladu sa pravilima usaglašenog mehanizma koordinacije evropskih integracija u BiH, koji podrazumijeva puno poštovanje ustavnog položaja i nadležnosti njenih institucija", saopćene su iz kabineta entitetske predsjednice uobičajene kvazidiplomatske frazetine.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...