POZIV KOJI SE NE ODBIJA: Kancelarka Merkel, na poziv Erdogana, doputovala u Tursku, ovo je bilo hitno...

Njemačka kancelarka Angela Merkel doputovala je u četvrtak navečer u radnu posjetu Turskoj, na poziv predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana

  • Svijet

  • 24. Jan. 2020  

  • 0

Merkel je na aerodrom "Ataturk" u Istanbul doputovala nešto iza 23:00 sata po lokalnom vremenu, a tom prilikom poduzete su visoke mjere sigurnosti, prenosi Anadolija.

Očekuje se da će Merkel u Istanbulu u petak održati niz sastanaka.

Odnosi Turske i Unije

Tokom susreta s turskim predsjednikom očekuje se da će biti riječi o bilateralnim odnosima Turske i Njemačke, njemačkim predsjedavanjem Evropskom unijom, koje ta zemlja preuzima u julu ove godine, odnosima Turske i EU-a, procesu pristupanja Turske Uniji, ali i brojnim drugim temama.

Razgovori, također, predviđaju razmjenu mišljenja o regionalnim i međunarodnim pitanjima, posebno u Libiji i Siriji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...