VESNA PEŠIĆ, "SPREMNA NA SVE": “Nekako mi malo imponuje da u ovim godinama postanem tako velika državna opasnost...”

"Naravno da sam mislila da nam ništa ne ostaje nego da se upucamo u glavu”

  • Mini market

  • 24. Jan. 2020  24. Jan. 2020

  • 0

“U Srbiji je uveden politički monopol, a svako ko ga narušava je napadnut”, izjavila je sociolog Vesna Pešić za N1 i dodala da je to možda način da "vidimo kako je bilo živeti pod režimom bivšeg albanskog doživotnog predsednika Envera Hodže".

Pešić je rekla i da ne osjeća strah zbog poziva na razgovor u policiju zbog "tvita" koji je prije nekoliko dana objavila, a zatim i obrisala.

Ona je u "Danu uživo" rekla da joj je na informativnom razgovoru u policiji bilo postavljeno oko pet pitanja, od kojih je na neke dala odgovore, dok je za neke rekla da na njih neće da odgovori.

Ponovila je da je taj "tvit" odmah obrisan, na sugestiju, i prije nego što je i pomislila da može biti shvaćen pogrešno, a upravo ono na šta je upozorena se i desilo.

“Ja sam rekla da, u 'tviteraškom' smislu, taj 'tvit' više ne postoji, ako ga odmah obrišete, ne možete da odgovorite na taj 'tvit', jer ne postoji... A ja sam ga izbrisala, ne zato što sam mislila da to što sam rekla bi moglo da izazove bilo kakvu sumnju u to što sam rekla, naravno da sam mislila da nam ništa ne ostaje nego da se upucamo u glavu”, veli Pešićka.

“Verovatno će izjava koju sam dala ići tužiocu, postoji zapisnik koji će njemu biti dostavljen, ako misli da ima nešto, on će terati dalje, ako ne, neće. Spremna sam na sve”, navela je Pešić.

Ona je rekla da Twitter koristi u večernjim satima kao zabavu.

“Nekako mi malo imponuje da u ovim godinama postanem tako velika državna opasnost”, rekla je ona, dodavši da ipak jeste neprijatno biti pod napadima.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...