CRNO MU SE PIŠE: Sud BiH potvrdio optužnicu za genocid u predmetu Milomir Savčić

Kako je saopćeno iz Suda Bosne i Hercegovine, u optužnici je navedeno da je Savčić pomagao i podržavao ubijanje muških pripadnika skupine Bošnjaka

  • Vijesti

  • 24. Jan. 2020  

  • 2

Sud Bosne i Hercegovine je 13. januara 2020. godine potvrdio optužnicu u predmetu Milomir Savčić, kojom se optuženi Milomir Savčić tereti da je počinio krivično djelo genocid iz člana 171. tačka a) i b) Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZ BiH), prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako je saopćeno iz Suda Bosne i Hercegovine, u optužnici je navedeno da je Savčić pomagao i podržavao ubijanje muških pripadnika skupine Bošnjaka.

"U optužnici je, pored ostalog, navedeno da je Milomir Savčić u svojstvu komadanta 65. zaštitnog motorizovanog puka Glavnog štaba vojske Republike Srpske, znajući za namjeru glavnih izvršilaca da djelomično istrijebe nacionalnu, etničku i vjersku skupinu Bošnjaka, pomagao i podržavao ubijanje muških pripadnika skupine Bošnjaka i nanošenje teških tjelesnih ozljeda i duševnih povreda skupini Bošnjaka, koji su, kao Bošnjaci Istočne Bosne, činili značajan dio etničke skupine Bošnjaka", navodi se u saopćenju.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...