STRAVA I UŽAS SA LICA MJESTA: U razornom zemljotresu u Turskoj za sada 20 poginulih, više od 1.000 ranjenih; Traga se za 30 ljudi, srušene zgrade... (FOTO; VIDEO)

Prema najnovijim informacijama, 20 osoba je poginulo, a 1.000 su povrijeđene u zemljotresu jačine 6,8 stepeni po Richteru koji je u petak pogodio istočni turski grad Elazig, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Hronika

  • 25. Jan. 2020  25. Jan. 2020

  • 0

Ministar unutrašnjih poslova Suleyman Soylu, ministar zdravstva Fahrettin Koca i ministar urbanizma i okoliša Murat Kurum doputovali su u Elazig koji je danas pogođen zemljotresom. 

Ministar Koca je na konferenciji za novinare potvrdio da je u zemljotresu poginulo 18 osoba, dok su povrijeđene 553 osobe. Posljedice zemljotresa najviše su se osjetile u gradovima Elazig i Malatya. Prema riječima Koce, u Elazigu je poginulo 13, dok je u Malatyi smrtno stradalo pet osoba.

Ministar urbanizma i okoliša Kurum je kazao kako je posljedicama zemljotresa u Elazigu urušeno pet, dok je u gradu Malatya srušeno 25 stambenih objekata.

Ministar Soylu je rekao kako spasilačke službe tragaju za još najmanje 30 osoba u gradu Elazigu, dok u Malatyi, prema posljednjim informacijama, nema osoba koje se vode kao nestale.

Direkcija za upravljanje vanrednim situacijama (AFAD) saopćila je da je epicentar potresa registriran u 20:55 sati po lokalnom vremenu, u mjestu Sivrice, nedaleko od grada Elaziga, u blizini granice sa Sirijom.

Zemljotres se osjetio i u okolnim gradovima Adana, Hatay i Osmaniye, te na području sjevernih dijelova Sirije i Iraka.

Iz AFAD-a je također potvrđeno kako je nakon ovog zemljotresa zabilježeno još 60 naknadnih potresa slabijeg intenziteta, među kojima je osam jačih od 4,0 stepena po Richteru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...