KO TO PRIJETI DOMAĆIM POLITIČARIMA: Članovima Predsjedništva BiH upućeno pet prijetnji, najgore su prošli…

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela u BiH u prošloj godini zabilježila je 36 prijetnji licima i objektima koje štite službenici Direkcije, od kojih je pet bilo upućeno članovima Predsjedništva BiH, izjavio je direktor Direkcije Mirsad Vilić

  • Vijesti

  • 26. Jan. 2020  

  • 0

Vilić je naveo da je od ukupnog broja zabilježenih prijetnji, 19 bilo upućeno najvišim zvaničnicima BiH, među kojima je pet članovima Predsjedništva BiH, četiri ministrima u Vijeću ministara, a tri zaposlenima u pravosudnim institucijama.

Zabilježene su i dvije prijetnje predsjedavajućem i zamjeniku predsjedavajućeg u domovima Parlamentarne skupštine BiH, dok su još četiri prijetnje bile usmjerene prema predstavnicima diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH.

Vilić je rekao za „Dnevni avaz“ da je u prošloj godini zabilježeno 17 prijetnji usmjerenih prema objektima koji su pod zaštitom Direkcije - zgradi Predsjedništva BiH, zgradi zajedničkih institucija BiH, kao i objektima diplomatsko-konzularnih predstavništava i međunarodnih organizacija.

“Sve informacije o ovim događajima proslijedili smo nadležnim policijskim agencijama i tužilaštvima, a kompletan izvještaj o radu Direkcije za prošlu godinu već je pripremljen i biće upućen u nadležne institucije”, naveo je Vilić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...