ŠAROVIĆ ŽESTOKO UZVRAĆA VOŽDU IZ LAKTAŠA: „Svaki Dodikov pokušaj da se upliće u unutrašnje stvari SDS-a ćemo nemilosrdno skršiti, s njim ne želim ni…“

Razvaljivanje političke scene u Republici Srpskoj i stvaranje jedne vrste političkog haosa i devastiranja volje birača, iza čijeg procesa, potpuno je jasno, u značajnoj mjeri stoji predsjednik SNSD-a, počelo je unazad nekoliko godina i još intenzivno traje, istakao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a

  • Politika

  • 26. Jan. 2020  26. Jan. 2020

  • 0

"Neće se završiti dok se još jednom ne prepolovi DNS, u potpunosti rasturi i pocijepa Socijalistička partija i neki drugi. Paradoks je da će tzv.papci i preletači  biti glavna snaga za  potpuno ovladavanje  političkom scenom kojoj se sprema totalitarizam i odsustvo jake slobodne misli. Dodik bi da on potpuno upravlja SDS-om, kojeg, kako je sam rekao, dijeli na dobri i loši SDS. Dobri je valjda onaj koji mu klima glavom i koga bi on uredio i njegovao po svojim aršinima“, kazao je Šarović za Istok.

On je naglasio da SDS mora ostati slobodna stranka koja ima svoj program, politiku, članstvo i misli svojom glavom.

„Rekao sam da o tome gdje ćemo, s kim ćemo, odlučujemo mi sami, u stranci, a ne u kabinetu SNSD-a. To je jedino pošteno i ispravno.  Svaki Dodikov pokušaj da se upliće u unutrašnje stvari SDS-a treba nemilosrdno skršiti.  A da budem iskren, ne želim sa njim da razgovaram osim kada moram“, rekao je Šarović.

On je istakao da se unutar SDS može voditi dijalog i boriti za stavove.

"To je u redu. Ali nije u redu da se dodvoravamo našim političkim protivnicima, da trčimo da se slikamo sa njima umjesto da ih preziremo zbog toga što, između ostalog,  šire bezakonje u RS-u.

Nije u redu da ćutimo pred njima, nikada im se ne suprostavljajući i vjerujući da će nas oni kao eto nešto poštediti ili udijeliti nam neku milostinju. To nije i ne može biti SDS-ovski. To je ponižavajuće i odbacujem takav odnos. Takvog ponašanja ima, ali  samo ponekad i samo ponegdj. U izbornom procesu koji slijedi, podršku ću dati samo onim kadidatima koji misle našom, SDS – ovom glavom a ne tuđom, onima koji su 100 odsto SDS, onima koji ne ćute nego su spremni da se bore za našu politiku i koji vjeruju u nas i promjene", kazao je Šarović.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...