TRUMP UPORAN U SVOJIM NAMJERAMA: "Postoji veoma dobra šansa da Palestinci prihvate plan"

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u ponedjeljak da, iako su Palestinci već odbacili njegov predloženi bliskoistočni mirovni sporazum s Izraelom,  očekuje da će oni na kraju pristati na mirovne prijedloge Bijele kuće koje planira objaviti nakon susreta s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom i njegovim vodećim političkim suparnikom Bennyjem Gantzom.

  • Svijet

  • 27. Jan. 2020  27. Jan. 2020

  • 0

Palestinci su nedvosmisleno odbacili plan za koji se očekuje da će ga Trump objaviti u utorak. Trump tvrdi kako očekuje da će Palestinci, iako se javno suprotstavljaju planu, u tajnosti pregovarati o njemu.

-  To je nešto što bi oni trebali željeti. Oni će vjerovatno prvobitno odbaciti plan. Mislim da će na kraju, ipak, željeti taj plan. On je veoma povoljan po njih - izjavio je Trump u Ovalnom uredu nakon susreta s Netanyahumom      

-  Bez njih neće biti sporazuma. To je u redu. Mi, ipak, mislimo da postoji veoma dobra šansa da oni prihvate plan - kazao je američki čelnik, prenosi Associaated Press.

Podsjećamo, Premijer Palestine Mohammad Shtayyeh odbacio je dugo očekivani mirovni prijedlog američkog predsjednika Donalda Trumpa, ocijenivši kako on ne predstavlja temelj za rješavanje sukoba.

Prema njegovim riječima, taj plan narušava međunarodno pravo jer ga, kako je rekao, predlaže strana koja je izgubila kredibilitet da bude iskreni posrednik u ozbiljnom političkom procesu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...