HRVATSKI RUKOMETAŠI DOČEKANI U MOSTARU: Uz pjesme Thompsona kojima se veliča paradržavna tvorevina "Herceg-Bosna"

Prisutne zabavlja jedan lokalni bend. Na repertoaru su i pjesme kontroverznog pjevača Marka Perkovića-Thompsona poput one u kojoj se veliča paradržavna tvorevina "Herceg-Bosna".

  • Vijesti

  • 27. Jan. 2020  27. Jan. 2020

  • 0

Rukometaši iz Bosne i Hercegovine, koji su na Evropskom prvenstvu u rukometu branili boje Hrvatske, stigli su u Mostar, gdje im je večeras organiziran i doček.

Igor Karačić, Marina Marić, Željko Musa, David Mandić, Marina Šego, Matej Hrstić i Josip Šarac stigli su sa srebrenim medaljama oko vrata, a dočekao ih je veliki broj Mostaraca. Neki tvrde da se na Vojničkom igralištu skupilo čak 10.000 ljudi. Toliko je fanova Kauboje danas dočekalo i u Zagrebu.

Mostarci su "feštu" počeli oko 19 sati, a kada su rukometaši stigli na Vojničko igalište nastala je prava ludnica.

Igor Karačić zahvalio se navijačima na podršci.

- Hvala vam. Ponosan sam, cijeli prvenstvo ste mi bili vjetar u leđa. Baš na ovom igralištu smo započeli svoje prve korake. Nakon 20 godina smo doživjeli da nas naš Mostar dočeka - rekao je Karačić, uz gromoglasne ovacije. 

 Igor Karačić je brat Ivana Karačića, koji je također nastupio na Evropskom prvenstvu, ali u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Navijačima se obratio i Mostarac Marino Marić. '

'Dobra večer grade moj, dobra večer Hercegovino. Ja ne prodajem šuplje, to znate, i večeras se posebno osjećam. Hvala vam od srca. Cijela Hercegovina je tu, volim vas sve jer ste nam ovim dočekom pokazali da ste vidjeli da smo dali zadnj atom snage'', rekao je Marić koji je zapjevao ''Tiho tiho teče Neretva''. 

 Prisutne zabavlja jedan lokalni bend. Na repertoaru su i pjesme kontroverznog pjevača Marka Perkovića-Thompsona poput one u kojoj se veliča paradržavna tvorevina "Herceg-Bosna".

Hrvatska je u nedjelju u finalu Evropskog prvenstva odigranom u Tele 2 Areni u Stockholmu izgubila od Španije rezultatom 22:20.

altJasmin Mooshanovich@Jasko7171  

Docek u Mostaru

 49:19 PM - Jan 27, 2020Twitter Ads info and privacy
  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...