TRUMP POSJEDUJE HELIKOPTER U KAKVOM JE POGINUO BRYANT: Unutra sija čisto zlato (VIDEO)

Vjeruje se da je cijena ovog helikoptera bila između 5 i 7 miliona dolara

  • Šareni svijet

  • 27. Jan. 2020  27. Jan. 2020

  • 0

Američki predsjednik Donald Trump nema samo avion u privatnom vlasnišvu, već i nekoliko helikoptera, a jedan od njih je upravo Sikorsky S76, model u kojem je stradao i košarkaš Kobe Bryant.

Kako je CNBC pisao 2015. godine, u pitanju je luksuzna letelica, sa posebnim dizajnom i pozlatom u putničkoj kabini.

Tramp je za vrhunski dizajn unutrašnjosti angažovao poznatog dizajnera Erica Rotha. I dok Rot nije želio da otkriva identitet vlasnika, teško je bilo sakriti tajnu, jer je na helikopteru velikim crvenim slovima bilo ispisano "TRUMP".

Roth je, inače, dizajnirao i Trampov avion 2011. godine, a kada je Trump kupio i helikopter, pozvao je ovog dizajnera da preuredi unutrašnjost, koja je bila zastarelog izgleda.

Vjeruje se da je cjena ovog helikoptera bila između 5 i 7 miliona dolara, ali je za ovo luksuzno preuređenje enterijera Trump izdvojio još najmanje 750 hiljada dolara. Tačan iznos koji je uložen u uređenje dizajner čuva kao tajnu.

Unutrašnja oprema oplemenjena je pozlatom i to dvadesetčetvorokaratnim zlatom - od pojasa za vezivanje do drški. U zlatu je urađen i porodični grb Trampa.

- Kada na njemu piše "Trump", on mora da bude najbolji od najboljeg. Ovaj helikopter opravdava svoje ime - kazao je dizajner.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...