POMPEO ZAGRMIO NA IRAČKOG PREMIJERA: "Zaštitite naše diplomatske objekte kako je..."

Državni sekretar SAD Mike Pompeo pozvao je telefonom iračkog premijera Adil Abdul-Mahdia i ukazao da Irak treba da sačuva svoj suverentitet naspram "napada" Irana.

  • Svijet

  • 27. Jan. 2020  27. Jan. 2020

  • 0

On je ovo izjavio dan poslije raketnog napada na Ambasadu SAD u Bagdadu, koja se nalazi u vrlo obezbjeđenoj Zelenoj zoni u tom gradu.

U telefonskom razgovoru Pompeo je izrazio "ogorčenost zbog ponovljenih napada iranskih oružanih grupa na američke objekte u Iraku", navodi se u saopštenju State Departmenta.

"Iračka vlada treba da preduzme hitne mjere da zaštiti naše diplomatske objekte kako je predviđeno međunarodnim pravom", napisao je Pompeo na Twitteru.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...