DODIK MU DOŠAO GLAVE; ŠAROVIĆEVA BOLNA OSVETA: Mićo Mićić ostaje bez kandidature, upitno mu je i mjesto u SDS-u…!?

Gradonačelnik Bijeljine i član Predsjedništva SDS-a Mićo Mićić mogao bi da ostane bez kandidature za još jedan mandat na čelu tog grada

  • Mini market

  • 28. Jan. 2020  

  • 0

Izvori iz vrha najveće opozicione partije u Republici Srpskoj otkrivaju da će odluka o političkoj budućnosti Mićića biti uskoro donijeta, te da se sada, kako stvari stoje, vrlo lako može desiti to da Mićić ostane bez podrške SDS-a za kandidaturu za gradonačelnika Bijeljine na predstojećim lokalnim izborima.

- Poslije sastanka koji je Mićić bez znanja i odobrenja vrha stranke imao sa Miloradom Dodikom nije postala upitna samo njegova kandidatura za gradonačelnika, već i Mićićev dalji status u SDS-u. Odmah nakon što su mediji "provalili" Mićićevo tajno druženje sa Dodikom u Laktašima, u vrhu stranke pojavili su se prijedlozi da se gradonačelnik Bijeljine isključi iz Predsjedništva SDS-a, ali će konačnu odluku o tome donijeti predsjednik Mirko Šarović – ističu izvori.

On dodaju i to da u vrhu SDS-a postoje procjene da eliminisanje Mićića kao kandidata za gradonačelnika Bijeljine ne bi dovelo do pada rejtinga stranke u tom gradu.

- Naprotiv, postoje brojna mišljenja da bi oduzimanje kandidature Mićiću čak pomoglo rastu popularnosti SDS-a, jer bi se time pokazalo da vrh stranke ne kalkuliše u opozicionoj borbi i da bilo kakav savez sa SNSD-om ne dolazi u obzir. Osim toga, SDS u Bijeljini ima dobro zaokruženo i formirano biračko tijelo, čiji najveći dio predstavljaju ljudi koji za tu stranku glasaju iz ubijeđenja i tradicije, a ne zbog Miće Mićića ili bilo koga drugog, tako da je vrlo moguće da je ovaj mandat i posljednji za sadašnjeg gradonačelnika Bijeljine - tvrde izvori Insajdera.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...