ŠTA TO PADA - PADA VLADA: Edin Forto je bivši, evo šta slijedi nakon izglasavanja nepovjernja vladi Kantona Sarajevo...

Prijedlog za glasanje o nepovjerenju Vladi Kantona Sarajevo bit će razmatran na sjednici Skupštine koja je zakazana za danas

  • Politika

  • 29. Jan. 2020  29. Jan. 2020

  • 1

Kako je dogovoreno na sastanku koji su 20. januara održala dva politička bloka, Stranka demokratske akcije (SDA), Savez za bolju budućnost (SBB) i Demokratska fronta (DF) te Narod i Pravda (NiP), Naša stranka (NS), Nezavisna bosanskohercegovačka lista (NBL) i samostalni zastupnici, sjednicom će predsjedavati Danijela Kristić (NiP).

Kristić je ranije najavila da će premijer KS-a Edin Forto zastupnicima predstaviti Izvještaj o radu Vlade KS za 2019. godinu, te da će se, ukoliko dođe do smjene Vlade KS-a, birati rukovodstvo iz nove većine.

Šef Kluba Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini KS Mahir Dević očekuje da će biti smijenjena Vlada KS-a koju predvodi premijer Forto.

Govoreći o imenovanju novog saziva vlade, Dević je kazao da se o tome intenzivno razgovara te da će u narednim danima objaviti imena potencijalnih novih ministara iz SDA.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...