SVA SREĆA PA NIJE BILO ČOVIĆA; VUČIĆ NI U MRKONJIĆU NIJE PROPUSTIO PRILIKU: „Nikome više nećemo dozvoliti da nas protjeruje sa svojih ognjišta, nema više 'Oluja', traktora…“

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Mrkonjić Gradu da je neophodna saradnja njegove zemlje i entiteta Republike Srpske, te najavio pomoć, posebno na otvaranju novih radnih mjesta i ulaganja u obrazovanje

  • Mini market

  • 29. Jan. 2020  29. Jan. 2020

  • 1

Nakon što je u Mrkonjić Gradu danas posjetio Gimnaziju i Mašinsku školu, za koje će Srbija izdvojiti 600.000 KM za opremanje računarima i CNC mašinama, najavio je i ulaganja u infrastrukturu, dok će tokom dana u Drvaru biti otvoren pogon srbijanske firme „Jumko“, u kojem će posao dobiti 100 radnika.

- Možemo da živimo u različitim državama, ali mi smo jedan te isti narod, gdje god da živimo... – rekao je Vučić u svom obraćanju okupljenim građanima izrazivši podršku i Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Rekao je da se zalaže za saradnju sa svima, ali i očuvanje srpskog identiteta, kao i da je Srbija danas „sve snažnija“, u čemu ima i podršku RS-a.

- Ništa tuđe nećemo, ali smo kao narod prošli kroz toliko tragedija da nikome više nećemo dozvoliti da nas protjeruje sa svojih ognjišta, nema više 'Oluja', traktora u srpskoj budućnosti, već radnih mjesta, škola, obnovljenih domova zdravlja, vrtića punih djece, onih koji gledaju u budućnost. Protiv nikoga nemamo ništa da kažemo, jedino da vas volimo i poštujemo, i sve hoćemo zajendo sa svima drugima, samo nas pustite da budemo svoji na svome i čuvamo svoje ime i prezime, vjeru - rekao je srbijanski predsjednik.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...