SAD SE MOŽE I POHVALITI: Vučić proglašen počasnim građaninom grada u kojem je Bosna i Hercegovina obnovila svoju državnost

Naravno, to je Mrkonjić Grad, u kojem je 25. novembra 1943. održano prvo zasjedanje ZAVNOBIH-a

  • Mini market

  • 29. Jan. 2020  29. Jan. 2020

  • 5

U zgradi Opštine Mrkonjić Grad jutros je održan sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa zvaničnicima Republike Srpske i članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, prenose Vijesti.ba.  

Domaćin sastanka bila je načelnica Opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić, a prisustvovali su mu, između ostalih, i predsjednica RS-a Željka Cvijanović, predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović, premijer RS-a Radovan Višković te predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija.

U obraćanju medijima nakon ovog sastanka, načelnica Aničić kazala je kako se radi o historijskoj posjeti Vučića Mrkonjić Gradu.

"Ja sam posebno zahvalna mojim građanima koji su pokazali svu tu ljubav dobrodošlice prema predsjedniku nama drage Srbije.

Predsjednik je obećao pomoć našem srednjoškolskom centru, Domu zdravlja, ali evo ustanovljeni su i prinicpi pomoći privrednicima", rekla je, sva ushićena, ona.

Dodala je da je Skupština opštine donijela odluku kojom je srbijanski predsjednik proglašen počasnim građaninom Mrkonjić Grada.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...