UČITELJICA U CRNOJ GORI ZADALA UČENICIMA DA CRTAJU SRPSKE TROBOJKE: Ali sa Štrumpfovima

Da je pokrenut disciplinski postupak protiv učiteljice potvrdila je direktorica škole

  • Regija

  • 29. Jan. 2020  29. Jan. 2020

  • 2

Protiv učiteljice iz Osnovne škole Jugoslavija u Baru, Rade Višnjić, ta obrazovna institucija pokrenula je disciplinski postupak jer je učenicima zadala da crtaju trobojku na času, saznaje crnogorski CdM.

Fotografija je juče objavljena na Facebooku, a na njoj se vide učenici koji u rukama drže nacrtane trobojke.

Da je pokrenut disciplinski postupak protiv Višnjićeve u izjavi za CdM potvrdila je direktorica OŠ Jugoslavija Biljana Vukmanović.

“U vezi sa ovim slučajem odmah su po saznanju preduzete mjere iz nadležnosti direktora i pokrenut je disciplinski postupak.

Naša škola nije mjesto u kome će se demonstrirati otvoreno ili prikriveno političko djelovanje, već bezbjedno i prijatno mjesto za sve đake”, kazala je CdM-u direktorica škole Biljana Vukmanović.

Prema njenim riječima svi zapolseni u nastavi u obavezi su profesionalno da rade svoj posao u interesu učenika, a u skladu sa zakonskim odredbama, podzakonskim aktima i predmetnim planom i programom, što je njihov zadatak i prioritet, kao i zaštita djece od svakog oblika nedozvoljenih i neprimjerenih pojedinačnih uticaja.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...