TRENUTAK KADA JE LOPTA TREPNULA, ALI CRNA MAMBA NIJE: Ovaj potez najbolje pokazuje kakav je Kobe ZAISTA bio!

Kobe Bryant je poginuo prije nekoliko dana i sada o njegovom životu i karijeri svi pričaju sve najljepše.

  • Sport

  • 29. Jan. 2020  29. Jan. 2020

  • 0

A, da je zaista bio podjedako dobar čovjek, kao što je bio igrač, svjedoče reči Matta Barnsa.

Barns je svojevremeno tokom utakmice ušao u žestok sukob sa Kobejem.

alt

"Zakačili" su se na meču Lekersa sa Orlandom, odakle je ostala čuvena scena kako Barns loptom pokušava da "cimne" Kobeja, na šta ovaj nije ni trepnuo. Upravo tada nastala je i legendarna fraza - trenutak kada je lopta trepnula! 

FOTO: PRINTSCREEN

"Kobe je bio ikona košarke, a Los Angelesu je bio sve, bio je supermen tog grada", rekao je Barns.

Prisjetivši se sukoba sa Kobejem, Barns je kazao:

"Mi smo kasnije postali prijatelji. Umalo se nismo potukli... Tog ljeta sam postao slobodan agent, a onda me je Kobe pozvao i pitao da li bih bi mu bio saigrač u Lakersima. On je želio da igra samnom bez obzira na sve. To je bio potez nevjerovatnog poštovanja. Postali smo braća".

Definitivno, ovo je jedan od poteza koji je obilježio bogatu karijeru legende kao što je bio Kobe Bryant. 

Podsetimo, jedan od najboljih košarkaša u istoriji Kobi Brajant poginuo je u nedelju u 42. godini padu helikoptera u Kaliforniji.

Odavno je ušao u legendu najjače lige sveta, a iznenadna tragična smrt čoveka koji je celu karijeru proveo u Los Anđeles Lejkersima pogodila je ceo svet.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...