ĐUKANOVIĆ UNIŠTAVA VELIKOSRPSKE SNOVE: Večerašnje poruke iz Berana zatresle su Beograd

"Ako treba da obezbijedimo sva prava svim vjernicima, apsolutno mi smo najbolji mogući partner, ali ako želite da nam namećete svoje nacionalističke poglede onda ih mi zaista ne doživljavamo kao srpsko pitanje, već kao velikosrpsko pitanje"

  • Regija

  • 29. Jan. 2020  29. Jan. 2020

  • 12

Ako namećete srpstvo izvan granica Srbije, u ovom slučaju Crnoj Gori, kako se onda osjećamo mi koji smo takođe građani Crne Gore koji smo pravoslavci pa se nacionalno osjećamo Crnogorci ima nas 45 odsto prema posljednjem popisu, šta je sa nama, upitao je u Beranama, na sjednici Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista, predsjednik stranke Milo Đukanović.

On je prisustvovao sjednici OO DPS Berane.

"Ako treba da obezbijedimo sva prava svim vjernicima, apsolutno mi smo najbolji mogući partner, ali ako želite da nam namećete svoje nacionalističke poglede onda ih mi zaista ne doživljavamo kao srpsko pitanje, već kao velikosrpsko pitanje", rekao je predsjednik države.

Kako je navedeno na Twitter nalogu DPS-a Đukanović je na sjednici OO DPS Berane kazao i da "ako vam neko pokuša nametnuti svoju prioritetnost, ako vam pokušava nametnuti status srpske države kao što to rade predstavnici, ideolozi i protagonisti velikosrpskog nacionalizma, u značajnoj mjeri stavljajući se u funkciju te misije SPC, e onda smo u svađi, onda imamo problem, onda nismo partneri".

"Nažalost, plašim se da ti nacionalistički krugovi veoma zloupotrebljavaju SPC, gdje god to mogu, ovo ne pričam iza leđa crkvi, sve ovo sam rekao velikodostojnicima SPC u Crnoj Gori vrlo jasno im poručivši ako se vi želite baviti pravoslavljem u Crnoj Gori vi ćete u meni imati partnera", rekao je Đukanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...