ČOVIĆEV POTPREDSJEDNIK REPUBLIKE SRPSKE SE POSIPA PEPELOM, ALI SITUACIJA JE DRAMATIČNA: Hrvati će RS-u zadati bolan udarac od kojeg će se teško oporaviti…

Potpredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Josip Jerković o usporenoj obnovi kuća zbog manjka donatora razgovarao je i sa delegatom iz reda hrvatskog naroda u Vijeću naroda Srpske Ivom Mijićem

  • Politika

  • 31. Jan. 2020  

  • 3

Hrvatski zvaničnici u Republici Srpskoj dogovorili su novu inicijativu putem koje će Hrvati tražiti odštetu za porušene kuće u ratu na području Srpske, a pristigle prijave uputiće na adrese svih u i izvan granica BiH koji su se bavili pitanjima izbjeglih i raseljenih lica.

Potpredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Josip Jerković o usporenoj obnovi kuća zbog manjka donatora razgovarao je i sa delegatom iz reda hrvatskog naroda u Vijeću naroda Srpske Ivom Mijićem, a za "Glas Srpske" je negirao da je riječ o tužbama.

Jerković je dodao da prijave za nadoknadu štete za porušenu imovinu u ratu na području Republike Srpske neće biti upućene samo na adrese u RS-u, već u sva ministarstva koja se bave pitanjima raseljenih lica i izbjeglica u BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...