ERDOGAN OBJAVOM ZATRESAO SVIJET: „Turska vojska žestoko je napala 40 položaja Assadovih snaga, ovo je odgovor…“

Rano jutros oglasio se i predsjednik Turske

  • Svijet

  • 03. Feb. 2020  03. Feb. 2020

  • 0

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je da su Turske oružane snage izvele napade na blizu 40 položaja u Siriji i da je u tim napadima ubijeno oko 30-35 vojnika režima sirijskog predsjednika Bashara al-Assada, javlja Anadolija.

Napadi turskih snaga su odgovor na jutrošnje granatiranje u kojem su snage Assadovog režima u Idlibu ubije četvoricu, a ranile devetoricu turskih vojnika.

“Turska je žestoko odgovorila i odgovara i dalje. Oni koji tako podlim napadima testiraju odlučnost Turske će shvatiti da su napravili ogromnu grešku“, poručio je Erdogan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...