S INSPEKTORIMA NEMA ŠALE: Nakon dojave, u dvije odvojene akcije oduzeta zabranjena roba u vrijednosti...

Akciju su proveli inspektori Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Tuzla, na osnovu ranijih operativnih saznanja.

  • Hronika

  • 03. Feb. 2020  

  • 0

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u dvije odvojene akcije oduzeli su cigarete i rezani duhan u vrijednosti 58.000 KM.

Akciju su proveli inspektori Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Tuzla, na osnovu ranijih operativnih saznanja.

Iz UIO preciziraju da su kod pet osoba pronašli veću količinu cigareta i rezanog duhana koji nije bio obilježen na propisan način akciznim markicama koje izdaje Uprava za indirektno oporezivanje, niti je postojala dokumentacija o porijeklu robe.

Radilo se o 3511 paklica cigareta, 117 kg sitno rezanog duhana i 510 paklica ručno motanih cigareta.

U drugoj odvojenoj akciji na području koje pokriva Regionalni centar Tuzla, službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja kod jedne osobe pronašli su i oduzeli veću količinu robe stranog porijekla različitih robnih marki za koju nije posjedovala odgovarajuću dokumentaciju za porijeklo robe.

Protiv osoba kod kojih je pronađena i oduzeta navedena akcizna roba bit će podnesen Izvještaj Tužilaštvu BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda, iz člana 210 a. Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na 58.000 KM.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...