POZNATI CRNOGORSKI REDITELJ UJEO SRBE ZA SRCE: Evo šta je napisao...

Crnogorski reditelj Danilo Marunović izvrijeđao je na društvenim mrežama vjernike koji već mjesec dana brane svetinje SPC u Crnoj Gori, a samim tim izazvao i burne reakcije.

  • Regija

  • 03. Feb. 2020  

  • 2

Crnogorski reditelj Danilo Marunović izvrijeđao je na društvenim mrežama vjernike koji već mjesec dana brane svetinje SPC u Crnoj Gori, a samim tim izazvao i burne reakcije.

"Prošla je velika povorka litije, u blizini moje zgrade… Sa zvučnika je išla pjesma koja je u dalekoj namjeri 'duhovna' ali u biti klasičan turbo narodnjak sa orijentalnim - turskim ključem. Poznati promukli, ruralni, oni nazalni, poluartikulisani krici, oni iz narodnjačkih trilera… U toj rici se ponekad prepoznaju 'svetinje' i' kosovo'… Nečije tuđe zastave, ali iskreno ne ostavljaju utisak da su zalutale…o toj 'duhovnoj', molebanskoj šetnji, jer je i sve ostalo tu zalutalo… Jasno artikulisana mržnja. Prema svemu što je drugačije od tog čopora. Primitivizam u originalnom formatu. Ipak, ništa novo, svi smo odrasli uz ovakve ljude, negdje u svojoj blizini. Ali mi NEMOJTE servirati OVO kao alternativu za budućnost, nemojte mi zamjenjivati teze da su ovi hrabri pojedinci koji se bore za bolju Crnu Goru, nemojte mi ove litije predstavljati kao građanske proteste, jer to nisu. Ali jeste, moram bit iskren, jako zabavna simbioza te dvije humanoidne vrste: pijanih srpskih nacionalista i fejsbuk hipstera, marvelovaca i MiMovaca. Šetajte!", naveo je on, prenose Nezavisne novine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...