PRAVA DRAMA U STUDENTSKOM DOMU: Dvije osobe ubijene, ima ranjenih, policija sklanjala studente sa mjesta zločina...

Univerzitet je otkazalo nastavu nakon pucnjave, a kasnije je rečeno da se nastava neće nastaviti do četvrtka

  • Hronika

  • 04. Feb. 2020  

  • 0

Dvije osobe su ubijene, a jedna je povrijeđena u pucnjavi, koja se u ponedjeljak dogodila u studentskom domu na univerzitetu u Texasu, saopćila je policija,

Studentima i zaposlenima rečeno je da se sklone sa mjesta zločina kao mjera predostrožnosti nakon pucnjave na Texas A&M University-Commerce.

Iz univerziteta su objavili da su u pucnjavi u studentskom domu Pride Rock bile tri žrtve, a da je potvrđena smrt dvije osobe. Treća osoba odvezena je u bolnicu, a nastava je otkazana.

Šef policije Bryan Vaughn rekao je da su službenici  pronašli dvije mrtve žene u sobi u studentskom domu  Pride Rock.  Rekao je da je u sobi bio i dječak star oko dvije godine i da je prevezen u bolnicu,  i u stabilnom je stanju, prenosi AP.

Vaughn nije rekao jesu li ubijene žene studentice.

Policija nije identificirala napadača.

Univerzitet je otkazalo nastavu nakon pucnjave, a kasnije je rečeno da se nastava neće nastaviti do četvrtka.

Commerce se nalazi 105 kilometara sjeveroistočno od Dallasa.

U oktobru prošle godine, dvije osobe su ubijene, a desetak ih je povrijeđeno u pucnjavi izvan kampusa na zabavi za Noć vještica u kojoj su učestvovali studenti sa Texas A&M-Commerce.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...