DA SE SPASI ŠTO SE SPASITI MOŽE: Skupština dioničkog društva "Aluminija" sastaće se 21. februara; Evo šta je na dnevnom redu

Skupština dioničkog društva Aluminij d.d. Mostar bit će održana 21. februara u sjedištu Društva s početkom u 12 sati.

  • Ekonomija

  • 04. Feb. 2020  04. Feb. 2020

  • 0

Na dnevnom redu Skupštine naći će se izbor radnih tijela (predsjednika i dva ovjeritelja zapisnika Skupštine) te odluka o zaključenju ugovora o zakupu dijela imovine društva Aluminij d.d. Mostar s društvom M. T. Abraham Group S.A., najavili su iz mostarske tvrtke.

Proizvodni pogoni mostarskog Aluminija zaustavljeni su 10. jula 2019. nakon što je preduzeće iskopčano s električne mreže zbog nagomilanih dugova.

Početkom septembra od nekadašnjih 900 zaposlenika njih 600 dobilo je otpremnine i rješenja o prestanku radnog odnosa, a do kraja 2019. godine rješenja su dobili i preostali radnici.

Čelnici nekadašnje giganta nadaju se kako bi se u suradnji s Abraham Groupom proizvodnja u Aluminiju mogla ponovno pokrenuti te dio radnika vratiti na posao.

Vlada Federacije BiH najveći je pojedinačni vlasnik Aluminija s 44 posto dionica koliko imaju i mali dioničari, dok je Vlada Republike Hrvatske vlasnik preostalih 12 posto dionica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...