PROCURILE INFORMACIJE: Evo koga će Milanović zvati na inauguraciju, biće 40-ak ljudi

Inauguracija izabranog predsjednika Zorana Milanovića bit će za tačno dvije sedmice, u utorak, 18. februara.

  • Regija

  • 04. Feb. 2020  04. Feb. 2020

  • 0

Milanović je već najavio kako će, za razliku od inauguracija prijašnjih predsjednika, njegova biti skromna, da će se održati u Uredu predsjednika na Pantovčaku te da će na njoj biti prisutni samo oni koji moraju biti tamo.

Sada su procurile nove informacije, a Milanović će, kako se čini, na inauguraciju pozvati 40-ak ljudi. Inauguracija bi trebala biti u podne.

"Uzvanici će biti predsjednik i članovi Ustavnog suda, premijer i ministri, predsjednik i članovi predsjedništva Sabora. Želja mu je da tamo budu i članovi njegovog stožera. Kako doznajemo, Milanović će na inauguraciju pozvati i bivše predsjednike Ivu Josipovića i Stipu Mesića. Ono što mu je cilj je da neće biti predsjednika stranaka, što znači da tamo neće biti ni predsjednika SDP-a Davora Bernardića. Inauguracija će trajati ni sat vremena, a očekuje da će biti 40-ak uzvanika", javila je reporterka RTL-a Damira Gregoret. 

Predsjednica u odlasku Kolinda Grabar-Kitarović sa svojim je timom u konstantnom kontaktu oko inauguracije.

Ona do kraja mandata namjerava podijeliti još neka priznanja te zahvaliti onima s kojima je surađivala, okupit će diplomatski zbor i vojni vrh. Slijedi i još jedno putovanje, u Frankfurt, u Njemačku. Kada govorimo o povratku u HDZ, zasad nema tu namjeru

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...