KURTI HLADNO PRIZEMLJIO VUČIĆA: „Ništa od sporazuma i ukidanja sankcija, sve dok Srbija…“

Novoizabrani premijer Kosova Albin Kurti izjavio je da ne može biti sporazuma sa Srbijom ukoliko je njen pristup da mora nešto da dobije

  • Regija

  • 05. Feb. 2020  

  • 6

Komentirajući poruku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da Srbija mora također da dobije nešto na Kosovu, Kurti je ocijenio da to ne može da bude početna tačka da se rješavaju problemi, prenio je Kossev. 


"Nismo ovdje da kompenziramo apetite, već da zaliječimo rane. Sa takvim pristupom ne vidim da možemo da pronađemo rješenje, ali zajedno sa zapadnim zemljama možemo da stvorimo kontekst u kojem se rješenje može pronaći", kazao je Kurti za RTK.

Dodao je da je "Srbija priznala da nikad u osnovi nije imala Kosovo, te da ga je izgubila za vrijeme Miloševićevog režima".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...