VEDRAN PERŠIĆ ZA „SLOBODNU BOSNU“: Nakon nezapamćene pljačke bankomata od strane ukrajinskih razbojnika kontaktirali smo „Sberbank BH“, evo šta se zapravo dogodilo…

Direktor marketinga i komunikacija „Sberbank“ Vedran Peršić za „Slobodnu Bosnu“ otkriva kakve je posljedice ostavila nedavna pljačka bankomata i šta očekuje korisnike ove banke

  • Društvo

  • 05. Feb. 2020  

  • 1

„Mogu potvrditi da `Sberbank BH` nesmetano obavlja svoje aktivnosti i naglašava da klijenti banke nisu oštećeni ni na koji način.  Trenutno se vrše sigurnosne i tehničke provjere što je dovelo do privremene obustave u radu bankomatske mreže. Klijenti banke mogu slobodno koristiti svoje kartice i podizati gotovinu u poslovnicama banke koje duže rade“, kazao je Peršić i najavio:

„Provjere se vrše nakon što je kriminalna grupa izvršila otuđenje novca iz bankomata koje banka iznajmljuje. Otuđenje novca se desilo tokom vikenda, a otkriveno je nakon što je policija u Bihaću privela sumnjive osobe u neposrednoj blizini jednog bankomata. Radi se o stranim državljanima koji su zatečeni sa specijalnom opremom i velikom količnom gotovine.

Pozivamo nadležne institucije da učine sve što je u njihovoj moći da rasvijetle sve okolnosti ovog slučaja“, kazao je Peršić u razgovoru za „Slobodnu Bosnu“.

(M. I.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...