OKONČAN HOROR U ISTANBULU: Više od 50 ljudi povrijeđeno u izlijetanju aviona s piste (FOTO)

U izlijetanju putničkog aviona prilikom slijetanja na međunarodni aerodrom Sabiha Gokcen u Istanbulu u srijedu povrijeđene su 52 osobe, potvrdio je istanbulski guverner Vali Yerlikaya.

  • Svijet

  • 05. Feb. 2020  05. Feb. 2020

  • 1

“Avion Pegasus Airlinesa dolazio je iz provincije Izmir na aerodrom u Istanbulu, kada se srušio tokom slijetanja“, izjavio je turski ministar transporta i infrastrukture Mehmet Cahit Turhan, koji je istakao da među 171 putnikom i šest članova posade, koji su bili na letu, nema žrtava.

Ubrzo nakon izlijetanja aviona s piste na mjesto događaja su stigli vatrogasni i medicinski timovi. Vatrogasci su uspjeli ugasiti požar koji je izbio u avionu.

Ministar Turhan je kazao i da su neki od putnika uspjeli samostalno napustiti letjelicu, dok su ostalima pomogli spasilački timovi.

Istakao je i da su zbog nesreće svi avioni koji su trebali sletjeti na aerodrom Sabiha Gokcen preusmjereni se na novoizgrađeni aerodrom Istanbul.

Nešto kasnije istanbulski guverner Yerlikaya potvrdio je da su sa aerodroma Sabiha Gokcen kolima hitne pomoći u obližnje bolnice prevezene 52 osobe.

Tužilaštvo u glavnom gradu Ankari otvorilo je istragu o incidentu, a aerodrom Sabiha Gokcen privremeno je zatvoren za vazdušni saobraćaj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...