LUDNICA U NJEMAČKOJ: Pogledajte kako je Bayern u dramatičnoj završnici slavio nad timom Ermina Bičakčića i plasirao u četvrtfinale DFB kupa…

Nogometaši Bayerna sinoć su na svom terenu pobijedili Hoffenheim sa 4:3 u okviru osmine finala njemačkog DFB Pokala

  • Sport

  • 06. Feb. 2020  06. Feb. 2020

  • 0

U osmoj minuti utakmice Hoffenheim je poveo sa 1:0 nakon neoprezne reakcije Jeromea Boatenga koji je postigao autogol.

No, nakon toga Bayern je uspostavio incijativu na sredini terena i ekspresno stigao do preokreta. Domaći su poravnali na 1:1 pet minuta kasnije kada je autogol postigao Hubner.

Već u 20. minuti Bayern je vodio sa 2:1. Alaba je odlično usposlio Mullera koji je matirao protivničkog golmana za preokret domaćeg tima.

Do kraja prvog dijela Bayern je postigao još jedan gol. Lošu reakciju golmana gostiju iskoristio je Lewandowski koji glavom pogađa za 3:1.

U finišu meča neočekivano smo dobili dramu. Lewandowski je u 80. minuti pogodio za 4:1 i činilo se da je sve gotovo. No, Hoffenheim je uspio postići dva gola u samom finišu. Dabbur je pogodio za 4:2 u 82. minuti, a isti igrač je drugim golom za 4:3 donio paniku u redove Bayerna u sudijskoj nadoknadi.

No, do kraja utakmice ostalo je premalo vremena da Hoffenheim dođe do remija, te su Bavarci na kraju slavili sa 4:3.

Bh. reprezentativac Ermin Bičakčić s klupe je odgledao poraz svog tima protiv Bayerna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...