CIRKUS U HRVATSKOM SABORU: Pogledajte kako su SDP-ovci raspametili HDZ-ovog predsjedavajućeg, od muke je svima podijelio….

Saborska sjednica prekinuta je u srijedu navečer jer nisu stečeni uvjeti za raspravu o SDP-ovom Prijedlogu zakona o medicinskom postupku prekida trudnoće s obzirom na to da se Vlada o njemu nije očitovala, a predstavnik Vlade nije se pojavio na sjednici

  • Regija

  • 06. Feb. 2020  

  • 0

Predsjedavajući potpredsjednik Sabora  HDZ-ovac Željko Reiner tako je odlučio nakon što su SDP-ovi zastupnici ustrajavali na tome da nema uvjeta za raspravu i da je treba odgoditi te će se o toj točki raspravljati kada se steknu uvjeti.

Takav rasplet uslijedio je nakon niza stanki, opomena SDP-ovim zastupnicima i međusobnim optuživanjima za kršenje Poslovnika.

Prijedlog je u ime Kluba SDP-a obrazložio Arsen Bauk naglasivši kako njime žele postići da pobačaj bude legalan, dostupan i besplatan, a rezultat je nečinjenja Vlade, jer ga nije predložila, iako ju je na to obvezao Ustavni sud.

Naime, prema odluci Ustavnog suda iz 2017. Vlada je trebala izraditi zakonski prijedlog do veljače prošle godine, ali to nije učinila.

Bauk je izrazio žaljenje što se Vlada o njihovom prijedlogu nije očitovala te nije uputila svog predstavnika, a o njemu se nije očitovao ni matični odbor, pa je u znak prosvjeda sjeo na mjesto u sabornici na kojem inače sjede predstavnici Vlade na što ga je predsjedavajući potpredsjednik Sabora Željko Reiner zamolio da "ne radi cirkus". Bauk je zbog dodatnih konzultacija zatražio stanku koju je Reiner i odobrio.

No, nakon stanke Bauk je ponovno sjeo na isto mjesto i u tome su mu se pridružila još trojica SDP-ovih zastupnika - Saša Đujić, Željko Jovanović i Domagoj Hajduković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...