JEZIVI PRIZORI IZ ODSJEČENE DALMACIJE:Orkanska bura rušila sve redom, raznijela je i tanker, pogledajte zastrašujuće snimke…

Jedna od najjačih bura u posljednje vrijeme puhala je u Dalmaciji tijekom jučerašnjeg dana. Primjerice, na Paškom mostu izmjereni su udari od 217 km/h, a na Svetom Juri na Biokovu 201 km/h.

  • Hronika

  • 06. Feb. 2020  

  • 0

Jaka bura odnijela tanker koji pluta u Kaštelanskom zaljevu

Tanker Rinella M zbog jake bure pluta u Kaštelanskom zaljevu, točnije na području između otoka Barbarinca, ribarske luke Brižine u Kaštelima i splitskog predjela Stinice, javlja Slobodna Dalmacija.

Brod je bacio sidra, ali se nalazi pramcem suprotno od smjera vjetra, što je neubičajeno u ovakvim situacijama.

Udari bure od 200 km/h

Članovi Crometeo tima u srijedu navečer ručnim su anemometrima na Dubcima i na poluotoku Svetog Petra u Makarskoj izmjerili udare od 194 km/h. 

Makarska je jedini veći grad u zemlji u kojem su udari bure lokalno bili blizu 200 km/h. Rezultat svega su štete po gradu u vidu oštećenih automobila, slomljenih reklama i brojnih srušenih stabala, javlja Dalmacija Danas.

U 2 sata iza ponoći temperatura zraka na Svetom Juri na Biokovu pala je na -13°C, a uz vjetar prosjeka 26,9 m/s osjet hladnoće bio je ekstremnih -29°C.

Na obali i u priobalju zatvorene su brojne prometnice, a olujni vjetar prouzročio je brojne probleme i na kontinentu. Materijalne štete ima diljem zemlje.

Kod Masleničkog mosta prevrnula su se tri šlepera, a u nesreći je sudjelovao i jedan automobil koji je naletio na dva prevrnuta kamiona.

alt

alt

Dalmacija odsječena

Zbog vjetra nema otvorene ceste za teretna vozila i autobuse iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK). 

Zbog popunjenih odmorišta na autocesti A1 iz HAK-a mole vozače teretnih vozila i autobusa da ne kreću na put ili da se isključe iz prometa na prvom slobodnom odmorištu. 

U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...