NOVA DRAMA NA BLISKOM ISTOKU: Assadova vojska odgovarala na napad Izraela pa umalo srušila avion, Rusi otkrili sve…

Četiri izraelska borbena aviona F-16 gađala su predgrađe Damaska s osam navođenih raketa zrak-zemlja ​​bez ulaska u sirijski zračni prostor.

  • Svijet

  • 07. Feb. 2020  

  • 0

Zrakoplov Airbus A320 sa 172 putnika danas je morao prisilno sletjeti u sirijsku zračnu bazu Hmeimim, koja je pod kontrolom Rusije, nakon što ga je skoro pogodila sirijska raketa, objavila je državna agencija RIA pozivajući se na glasnogovornika ruskog ministarstva obrane.

Nije poznato ime tvrtke čiji avion je morao prisilno sletjeti

Zrakoplov je skoro srušen dok je sirijska protuzračna obrana pokušavala odvratiti izraelski napad blizu Damaska, piše RIA.

Agencija ne navodi o kojoj zrakoplovnoj kompaniji je riječ. Četiri izraelska borbena aviona F-16 gađala su predgrađe Damaska s osam navođenih raketa zrak-zemlja ​​bez ulaska u sirijski zračni prostor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...