POLICIJA GA KONAČNO SMJESTILA IZA REŠETAKA: Uhapšen muškarac koji silovao petogodišnju djevojčicu u američkoj ambasadi...

Kako javljaju svjetska agencije u četvrtak, slučaj su policiji prijavili roditelji djevojčice, a osumnjičeni je uhićen odmah nakon prijavljivanja

  • Hronika

  • 08. Feb. 2020  

  • 0

Djevojčica koja je napadnuta prošle subote ujutro nalazi se u stabilnom stanju, a liječnici su potvrdili da je silovana.

BBC javlja da se obitelji silovane djevojčice i osumnjičenog dobro poznaju, a obje žive u kompleksu američkog veleposlanstva gdje očevi petogodišnjakinje i 25-godišnjaka rade kao pripadnici lokalnog osoblja. Osumnjičeni mladić, po zanimanju vozač, nije zaposlenik veleposlanstva Sjedinjenih Država koje se nalazi u maloj diplomatskoj enklavi u središtu New Delhija u kojem je smješteno još nekoliko veleposlanstava i drugih institucija.

Područje diplomatske misije je dobro osigurano, prostire se na 11 hektara i zapošljava značajan broj lokalnog stanovništva. Istražitelji su za Hindustan Times izjavili da je napadač namamio djevojčicu u svoju kuću nakon što ju je ugledao dok se igra u obližnjem parku. Njegovi roditelji su, pak, za vrijeme napada bili izvan kuće.

Djevojčica je nakon napada ispričala što se dogodilo svojoj majci koja ju je odvela u bolnicu gdje su liječnici potvrdili da je silovana. Policija je priopćila da je muškarac pod istragom prema lokalnom strogom zakonu o zaštiti djece.

Indijska vlada je prije dvije godine uvela smrtnu kaznu za silovanje djece, a nakon slučaja silovanja i ubojstva osmogodišnjeg djeteta. Prema posljednjim podacima o kriminalu u Indiji, svaka četvrta žrtva silovanja je dijete, a u 94 posto slučajeva žrtve su poznavale silovatelje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...