HIT NA INTERNETU: Evo kako je Nijemac prevario Google Maps aplikaciju i oduševio svijet.. (VIDEO)

Dokaz da je moguće prevariti strojeve i da im ne treba vjerovati

  • Šareni svijet

  • 09. Feb. 2020  09. Feb. 2020

  • 0

Simon Weckert je početkom mjeseca objavio video kojim je pokazao kako je zavarao Google Maps, odnosno jednu od korisnicima omiljenih funkcija aplikacije. Radi se o onoj koja pokazuje trenutno stanje prometa, odnosno opterećenje.

alt

Google Maps je uspio zacrveniti cijelu ulicu u Berlinu u kojoj tada nije bilo prometa. Ustvari, bio je samo Simon, a on je vukao teretna kolica. U njih je stavio 99 mobilnih telefona s aktivnom aplikacijom. Aplikacija ga je pratila i ulica se od zelene promijenila u crvenu boju označivši tako zastoj. Weckert nije stao na jednoj ulici pa je "zacrvenio" pola kvarta.

Zbog čega je Weckert napravio sve ovo, odgovorio je na svojoj stranici.

Google je na sve to odgovorio:

"Bilo autom, kolicima ili devom, volimo vidjeti kreativne načine upotrebe Google Maps aplikacije jer nam tako pomaže da karte s vremenom učinimo još boljima."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...