PARA, NA PARU, PARIZER NA MINISTRA: Anis Krivić, novi kantonalni ministar obrazovanja i nauke, snimao reklamne spotove za pileći parizer iz Tešnja!

Nova Vlada Kantona Sarajevo koju su formirale Stranka demokratske akcije, Savez za bolju budućnost i Demokratska fronta, odnosno njihovi pojedini ministri i prije nego što su proveli ijedan dan na radnim mjestima našli su se u središtu različitih skandala, medijskih prozivki, sukoba interesa ismijavanja na društvenim mrežama

  • Mini market

  • 09. Feb. 2020  09. Feb. 2020

  • 0

Među njima svakako prednjači Emir Hadžihafizbegović, novi-stari ministar kulture i sporta (SDA) koji je nakon urnebesnog videa na kojem se "opuštao" uz romske muzičare i obilje alkohola, nakratko zabavio javnost otkrićem da je u Engleskoj nagrađen titulom lorda, kao i dobrim komadom zemlje kako i priliči aristokraciji. No, na njegovu žalost, cijela priča je ubrzo razobličena kao obična izmišljotina, jer se lako dokazalo kako je poznati glumac jedan od hiljada skorojevića koji je po "nabavnoj cijeni" od 85 maraka nabavio odgovarajuće certifikate koji ga, sve sa suprugom, legitimiraju kao plemiće.

Javnost je zaintrigirao i novi ministar privrede u Kantonalnoj Vladi Goran Mačkić o kome se skoro ništa nije znalo sve dok ga Demokratska fronta nije imenovala na tu dužnost.  Znalo se tek toliko da je Mačkić prije više od deset godina punio stranice crnih hronika nakon što je tokom jedne pijanke u Novom Gradu (RS), dokazujući drugarima svoju neustrašivost, pucao sebi iz pištolja u glavu, nakon čega su mu ljekari u Prijedoru spasili živu glavu na ramenima. Mačkić, po obrazovanju  politolog,  je, prije nego što će preći na rad u Sarajevo da bi vodio privredu Kantona, prema nekim neprovjerenim informacijama, radio kao zaštitar u nekim objektima u Banjoj Luci.

Još jedan novi ministar u vladi budućeg premijera Marija Nenadića poznat je javnosti, ali ne po svojim radnim rezultatima u struci. Anis Krivić, kojeg je Savez za bolju budućnost kandidirao za ministra obrazovanja, nauke i omladine, pored redovne plate koje je zarađivao kao kantonalni prosvjetni inspektor, kućni je budžet punio i glumeći u reklamnim spotovima. Široj piblici je najpoznatiji kao glavni protagonista u reklami za pileći parizer "Madi" u kojoj kroz zalogaj omiljenog sendviča nerazgovijetno izgovara: "Moj pileći parizer MADI".

Reklamu za istu pileću deliciju  snimila je i kćerka budućeg ministra obrazovanja, nauke i omladine. "Apsolutno razumljivo!". To je, naime, reklamni slogan za pileći parizer, kojeg proizvodi firma "MADI" iz Tešnja.  

(SB)   

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...