ON BI RADIJE VELIKU SRBIJU: Miloševićev učenik Dačić govorio o Srbiji i ulasku u Europsku uniju

Šef diplomatije Srbije i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić, izjavio je u nedjelju da Srbija "neće uraditi sve da bi ušla u Evropsku uniju".

  • Regija

  • 09. Feb. 2020  

  • 2

On je u Novom Sadu, gdje je SPS održao prvi u nizu skupova kojima obilježava 30 godina postojanja, rekao da biti ljevičar "ne smije da znači da izdajete svoj narod".

"Nijedan socijalista nikada nije izdao svoj narod. Srbija nam je najpreča i najvažnija, zato socijalisti danas govore o patriotizmu i to niko ne može da nam zabrani i mora da se zna - Srbija neće uraditi sve da bi ušla u EU, neće raditi na svoju štetu", rekao je Dačić a prenio SPS.

On je kazao da socijalisti žele da sa Srpskom naprednom strankom stvore što jači front za Srbiju ali i dodao da SPS mora da se bori za svoj identitet i izborni rezultat.

(S. B. / RSE)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...