PUKLA BRUKA U HERCEGOVINI: Pogledajte šta se jučer dogodilo sa putem koji je nedavno svečano otvorio premijer Republike Srpske Radovan Višković…

Novi blog Nebojše Vukanovića prenosimo u cijelosti

  • Mini market

  • 10. Feb. 2020  

  • 0

Piše: NEBOJŠA VUKANOVIĆ

Tzv. predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan dr Višković predstavlja se kao veliki stručnjak za puteve i asfalt, a nedavno je tokom posjete Trebinju održao i jedno predavanje čelnicima Hrrcegovina-puteva o tome kako treba da se ugrađuje asfalt od 100 a ne od 70 stepeni Celzijusa, iako stručna literatura propisuje najmanje 135 stepeni.

Dr Višković nedavno je svečano otvorio kilometar puta kroz Bileću, koji je bio raskopan godinama, ali je put za samo desetak dana propao na dva mjesta. Uzrok su loši radovi firme Eko-euro tim iz Krupe a Vrbasu, koja je dobila milione, probila rok završetka duže od godinu dana ali uprkos tome je „svušerila“ radove, posebno postavljanje šahtova, koji nisu dobro nivelisani, postavljeni i utvrđeni, pa zato propadaju. Pitanje je hoće li dr Višković provesti kontrolu, kako je najavio, utvrditi odgovornost famoznog Eko-euro tima i tražiti da se greške isprave, kako ne bi svakih desetak dana zaustavljali saobraćaj i popravljali rupe..

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...