PANIKA U DODIKOVIM REDOVIMA DOSTIGLA VRHUNAC: Đokić na hitnim konsultacijama s Tegeltijom…

Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić danas će zatražiti konsultacije sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom (SNSD) o popunjavanju pozicije zamjenika ministra u Ministarstvu bezbjednosti BiH

  • Politika

  • 10. Feb. 2020  

  • 10

Socijalisti su na poziciju zamjenika ministra bezbjednosti BiH predložili visokog funkcionera iz Zvornika Vladimira Mijatovića, koji je iz Centralne izborne komisije BiH prošao provjeru, te ispunjava potrebne uslove za imenovanje propisane Izbornim zakonom BiH.

Kandidati treba da prođu i provjeru kod Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, a prema posljednjim informacija, Komisija za pripremu izbora novog saziva Savjeta ministara polovinom januara nije razmatrala potvrđivanje njegovog mandata jer nije bila dobila potrebna izjašnjenja institucija nadležnih za provjeru kandidata za Savjet ministara. 

Tegeltija je prošle sedmice istakao da je siguran da će veoma brzo biti potvrđeno imenovanje Mlađena Božovića, koga je za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH predložio poslanik DNS-a u Parlamentu BiH Nenad Nešić, a da očekuje da do danas socijalisti dostave novi prijedlog za zamjenika ministra bezbjednosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...