NAŠAO JE SEBI UZORA: Tegeltija uputio poziv mađarskom premijeru Orbanu

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Mađarske u BiH Kristijanom Pošom.

  • Vijesti

  • 10. Feb. 2020  10. Feb. 2020

  • 0

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regionu, a sagovornici su razmijenili mišljenje i o mogućnostima za prevazilaženje zastoja u procesu evropskih integracija u BiH.

Tegeltija je upoznao ambasadora Pošu sa prioritetima u radu novoformiranog Vijeća ministara, te naglasio da će Vijeće ministara, uprkos kašnjenju u procesu formiranja vlasti i izazovima sa kojima se susreće, predano raditi na rješavanju pitanja važnih za život svih građana u BiH.


U razgovoru sa ambasadorom Mađarske u Bosni i Hercegovini, predsjedavajući Vijeća ministara istakao je da BiH i Mađarska imaju političke odnose bez otvorenih pitanja i dobru bilateralnu saradnju, te izrazio opredjeljenje za intenziviranje odnosa sa Mađarskom u oblastima od zajedničkog interesa.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim temama, a predsjedavajući Tegeltija uputio je poziv mađarskom premijeru Viktoru Orbanu da što skorije posjeti BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...