CIVILIZACIJSKA PORUKA ALJOŠE ČAMPARE: "Da SDA stoji iza objave Kondžića, ja ne bih bio u stranci"

Igor Stojanović je proveo cijeli rat u Sarajevu, mogao je poginuti svaki dan. Nešto ovako govoriti - ja nemam riječi. SDA ne stoji iza ovoga, predsjednik Izetbegović ne stoji iza ovih riječi.

  • Politika

  • 10. Feb. 2020  

  • 1

Aljoša Čampara, član Predsjedništva SDA, komentarisao je objavu Elvisa Kondžića, savjetnika Bakira Izetbetovića i predsjednika SDA, rekavši da je frapiran objavom na Facebooku, te da to nije niti njegov, niti stav Bakira Izetbegovića, niti stav SDA, piše N1.

Podsjećamo, Kondžić je napisao: "Gledaš ovog Stojanovića iz KS. Gledaš ovog Stanivukovuća iz RS. I skontaš da je Dodik za njih mila majka!".

 "Osobno sam kao građanin i pripadnik SDA frapiran izjavom. Poznajem Elvisa Kondžića i ne liči mi da je mogao tako nešto uraditi. Nisam imao priliku da ga pitam. Ja se sa Stojanovićem često ne slažem politički. Imamo stalno fajtove na Skupštini. Mogu shvatiti da neko ne voli SDP, SDA, ali dovoditi u istu ravan Stojanovića, Stanivukovića i Dodika - apsolutno se ograđujem od ovoga. Ovo nije stav SDA. To je za svaku štetu i sankciju", rekao je.

 "Igor Stojanović je proveo cijeli rat u Sarajevu, mogao je poginuti svaki dan. Nešto ovako govoriti - ja nemam riječi. SDA ne stoji iza ovoga, predsjednik Izetbegović ne stoji iza ovih riječi. Da SDA stoji iza ovoga - ja ne bih bio u stranci", oštro je poručio Čampara.

 Upitan da prokomentariše da li je uredu da Osman Mehmedagić bude na čelu OSA-e, a student je treće godine fakulteta u Travniku - Čampara je izjavio:

 "Ne mogu reći da je to uredu. Ne želim da govorim o Mehmedagiću, ali su zakoni o OSA-i jasni. Imate odluku Vijeća ministara da bilo koji direktor, bilo koje agencije mora imati najmanje pet godina radnog iskustva nakon diplomiranja. Tri godine na rukovodećim pozicijama. Ako nema diplomu, ako je poništena, ako je student treće godine - nemamo o čemu pričati", rekao je.

 On je kazao i to da je moguće da se zakon promijeni - da se kaže da se može biti direktor sa srednjom školom što bi bila potpuna besmislica.

    (N1/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...