TUZLANSKO KANTONALNO TUŽITELJSTVO GRMI: „Pozivamo Ružicu Jukić i VSTV da objasne razloge posjete…“

"Dopredsjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Ružica Jukić nenajavljeno je jučer posjetila Kantononalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona. Naime, ova iznenadna posjeta nije najavljena rukovodstvu i tužiocima ovog Tužilaštva, ni od same dopredsjednice ni od VSTV-a BiH", saopćeno je danas iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona

  • Vijesti

  • 11. Feb. 2020  

  • 2

U saopćenju za medije, iz Kantonalnog tužilaštva TK navode da je Jukić posjetila "isključivo novoizabranog zamjenika glavnog tužioca".

"Posjeta je upriličena isključivo novoizabranom zamjeniku glavnog tužioca u ovom Tužilaštvu Jezdimiru Spasojeviću, koji o najavi, razlozima posjete, sadržaju razgovora ili aktivnostima koje će biti provedene nakon ovog sastanka nije izvijestio Ured glavnog tužioca.

Podsjećamo, u posljednjih 6 i pol godina ovo je prva posjeta dopredsjednice Jukić ovom Tužilaštvu, a u istom periodu nije najavljena niti upriličena posjeta bilo kojeg od ostalih 14 članova VSTV-a BiH", navedeno je u saopćenju.

Kako navode, ovim putem pozivaju dopredsjednicu VSTV-a da obavijesti Tužilaštvo i javnost o razlozima posjete.

"Stoga, pozivamo VSTV BiH i dopredsjednicu Jukić da obavijeste ovo Tužilaštvo i javnost o razlozima posjete, sadržaju razgovora koji je vođen i aktivnostima koje će biti preduzimane u narednom periodu.

Ovo je svakako izniman i jedinstven slučaj da se posjeta visokopozicioniranog predstavnika jedne državne institucije, u ovom slučaju dopredsjednice VSTV-a, ne najavi rukovodstvu Tužilaštva na bilo koji način.

Da je posjeta bila najavljena, vjerujemo da bi i domaćinski odnos bio na daleko višem nivou i da bi tužioce ovog Tužilaštva ovakva posjeta svakako izuzetno radovala", zaključuju u saopćenju iz KT TK.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...