VUČIĆ JE JAKO ZABRINUT:: "Ali, ja sam zamolio Dodika da..."

"... sve što rade, rade pravno"

  • Regija

  • 15. Feb. 2020  15. Feb. 2020

  • 8

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je zabrinut zbog situacije u Bosni i Hercegovini, nakon posljednje odluke Ustavnog suda BiH, rekavši da nema sumnje da je nepravedno sve "to što se čini srpskom narodu".

On je naglasio da razumije bojazan i probleme sa kojima se suočava RS, kao i postojanje udara na identitet i imovinu ovog entiteta.

Vučić je rekao da ga je član Predsjedništva BiH iz RS-a Milorad Dodik obavijestio da se iza svega krije ideja da se RS-u uzmu i šume i vode, pa i vrtići i škole, prenosi Srna.

"Ali, ja sam ga zamolio da sve što rade, rade pravno, demokratski, kroz institucije, bez bilo kakve šire destablizacije celog regiona", rekao je Vučić.

Dodik je ranije u obraćanju novinarima ponovio da je odlukom Ustavnog suda pređena crvena linija te da će narod odlučiti o budućnosti RS-a.

A ništa drugo nismo ni očekivali od sastanaka u Beogradu. Dodik sa delegacijom otišao da kuka.

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...