DODIK POTPUNO IZGUBIO KONTROLU: "Ovo nije Ustavni sud, ovo je okupacijski sud ovdje, ovo je okupacija međunarodnog faktora koji..."

Srpska ne želi ništa od Federacije BIH, ali ima pravo da traži ono što joj pripada, poručio je Dodik gostujući u programu banjalučke ATV. Ovom odlukom je pređena crvena linija i Srpska ima pravo na političku i institucionalnu borbu protiv štetnih odluka koje Ustavni sud BiH u kontinuitetu donosi. Ukoliko ne bude Zakona o Ustavnom sudu, Srpska ide na put izlaska iz BiH na kojem nema povratka, poručuje Dodik.

  • Politika

  • 16. Feb. 2020  16. Feb. 2020

  • 4

"Moguće je da se riješi pod uslovom da se Ustavni sud uredi zakonom, a ne da bude kao "nenavođena raketa za koju uopšte ne znate gdje će šta i gdje će da udari. Ustavni sud je kreacija međunarodnog faktora. U BiH ne postoji Zakon o radu Ustavnog suda, nego postoje pravila koje je sam Ustavni sud donio pod upravom i nadzorom međunarodne zajednice ranije", poručuje Dodik.

Ustavni sud BiH, kaže Dodik, prvo je osporio simbole Srpske - grb i himnu, a zatim je pokušao da ospori i 9. januar - Dan Republike Srpske. Tako da posljednja odluka o poljoprivrednom zemljištu, predstavlja kontinuitet osporavanja Srpske i njenih prava, poručuje Dodik. 

"Sada su krenuli u fazu otimanja imovinskih prava Republike Srpske , da bi ušli u treću fazu, koja bi bila statusna i ukinuli naziv Republika Srpska, i rekli da je sve to ustavno i da sve treba da bude poštovano, zato što navodno klišeima pravnika da učite Ustavno pravo onda se kaže da se odluke Ustavnog suda moraju poštovati. Da, to je tačno, ali ovo nije Ustavni sud, ovo je okupacijski sud ovdje, ovo je okupacija međunarodnog faktora koji u različitim fazama Republiku Srpsku razvlašćuje i zato se prešla crvena linija", kaže Dodik.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...