VELIKI DAN ZA REPUBLIKU HRVATSKU: Otkriveni svi detalji inauguracije Zorana Milanovića, nije ni sjeo u fotelju, a već je očitao lekciju Kolindi…

Dan uoči inauguracije petog predsjednika Hrvatske, Zorana Milanovića, poznati su svi detalji svečanosti osim jednoga

  • Regija

  • 17. Feb. 2020  

  • 0

U ceremoniji koja će se 18. veljače održati u Uredu predsjednika na Pantovčaku uz dosadašnju predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović kojoj toga dana prestaje dužnost sudjelovat će i njezin suprug Jakov Kitarović.

Protokolom je predviđeno da u zgradu Ureda predsjednika najprije ulaze uzvanici, a to su suci Ustavnog suda pred kojima novi predsjednik daje prisegu, zatim predsjednik Vrhovnog suda, načelnik Glavnog stožera HV-a, premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, potpredsjednici Vlade Davor Božinović, Damir Krstičević i Predrag Štromar (Zdravko Marić je u to vrijeme na službenom putu), potpredsjednici Sabora Milijan Brkić, Željko Reiner, Božo Petrov, Siniša Hajdaš Dončić i Furio Radin, zatim šef Milanovićeve kampanje i budući predstojnik Ureda predsjednika Orsat Miljenić, glasnogovornik Nikola Jelić i još neki članovi stožera, te Milanovićeva supruga Sanja Musić Milanović, sinovi, majka Gina i nećakinja.

Prema izvorima bliskim Milanoviću, novi će predsjednik imati do sedam dužnosnika koji će biti zaposleni na Pantovčaku i primati dužnosničku plaću. Budući da ih je njegova prethodnica imala jedanaest te da gotovo svi njeni savjetnici već imaju druga radna mjesta i neće uzimati naknadu na koju dužnosnici imaju pravo - šest mjeseci od kraja mandata puna plaća, a idućih šest mjeseci polovica plaće, Milanović bi mogao imati višak u proračunu.

Ukupni proračun Ureda predsjednika Hrvatske za 2020. godinu iznosi 39,7 miliona kuna. Od toga je na stavki rashoda za zaposlene predviđeno 23,4 miliona kuna. Ako će samo Grabar-Kitarović uzimati šest plus šest, Milanoviću bi se mogao stvoriti lijepi višak na stavci za plaće, piše Jutarnji list.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...