SKANDAL U SRBIJI; BIVŠI MINISTAR ODBRANE RASTURIO VULINA I VUČIĆEVE POLTRONE: Vulin napao Šutanovca zbog teksta o Rusima, a onda se sve doznalo…

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin komentirao je tekst u „Nedeljniku“ koji nikada nije objavljen u tom listu, niti bilo gdje drugo

  • Regija

  • 17. Feb. 2020  

  • 0

Tanjug je jučer prenio izjavu ministra Vulina, u kojoj je on ocijenio da “bivši ministar odbrane i predsjednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac uvijek iskoristi priliku da napadne Srbiju, kada u posjetu treba da stigne ruski ministar odbrane Sergej Šojgu”.


“Kad god se sretnem s ruskim ministrom odbrane Sergejom Šojguom neko pritisne dugme i Šutanovac napadne Srbiju. Dok je DS bio na vlasti i upravljao Ministarstvom odbrane, uništeno je oko 600 borbenih vozila i artiljerijskih oruđa i više od 9.000 strijela 2m i nije kupljen ni jedan tenk, avion, helikopter”, naveo je Vulin.

Uz izjavu Vulina, navodi se da je on to rekao “odgovarajući na autorski tekst Dragana Šutanovca u „Nedeljniku“ u kome kritikuje saradnju Srbije i Rusije”.

Odgovor Vulina prenijeli su gotovo svi srbijanski mediji, a ova vijest je pročitana i u Nacionalnom dnevniku Televizije Pink.

Ova izjava se ne bi ni po čemu razlikovala od uobičajenih u političkom životu Srbije da nije jedne činjenice – tekst u „Nedeljniku“ nikada nije objavljen.

I zato se postavlja mnogo veće pitanje od jedne reakcije na neobjavljeni tekst. Odakle Vulinu taj tekst? Gdje ga je pročitao?

“Cijeli dan na TV se vrti nekakvo nebulozno saopštenje nesrećnog dezertera Vulina kao odgovor na moj tekst u `Nedeljniku`, a ja znam da u `Nedeljniku` nema mog teksta!!! Jovanjica je ostavila dubok trag na Vulina”, reagovao je Šutanovac na Twitteru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...