KOMŠIĆ "UPOZNAO" BEOGRADSKE MEDIJE SA REALNOŠĆU: "Nemojte misliti da je Milorad Dodik važan i da se neko obazire na njega"

Željko Komšić je naglasio da se tokom radne večere lidera EU i Zapadnog Balkana u Briselu razgovaralo o odnosu institucija EU prema proširenju, kao i da je većina lidera zemlja regiona podržala novu metodologiju i regionalnu saradnju

  • Politika

  • 17. Feb. 2020  17. Feb. 2020

  • 3

Predsedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić kaže da je na radnoj večeri u Briselu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem "samo usput" razgovarao.

"Nemojte misliti da je Milorad Dodik toliko važan ovdje u Briselu i da se neko baš toliko obazire na njega", izjavio je sinoć Komšić, povodom krize oko Ustavnog suda u BiH, prenosi Tanjug.

Željko Komšić je naglasio da se tokom radne večere lidera EU i Zapadnog Balkana u Briselu razgovaralo o odnosu institucija EU prema proširenju, kao i da je većina lidera zemlja regiona podržala novu metodologiju i regionalnu saradnju.

"Kada je riječ o regionalnoj saradnji nju ne vidimo svi isto. Srbija i Albanija potenciraju 'mini Schengen', za BiH i Crnu Goru to nije prihvatljivo ako nema Kosova i ako se prethodno ne potpišu sporazumi o granicama", navodi Komšić.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH ocijenio je da je atmosfera sastanka lidera EU i Zapadnog Balkna bila "dosta pozitivna" i da se razlikovala od nekih pređašnjih sastanaka koji su "znali izgledati depresivno".

"Čini mi se da nova administracija EU ima želju da pokaže da je sposobna da preuzme aktivniju geopolitičku ulogu, ako ne u cijelom svijetu, onda u okruženju i na samom evropskom kontinentu", zaključio je Komšić.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...