FACEBOOK LITE NUDI OPCIJU TAMNOG NAČINA RADA: Provjerite je li stigla i do vašeg telefona

Facebook Lite je najnovija u nizu Facebookovih aplikacija koje nude taman način rada: prije toga ta je opcija već ugrađena u Facebook Messenger, Instagram i WhatsApp

  • HiTec

  • 17. Feb. 2020  17. Feb. 2020

  • 0

Aplikacija Facebook Lite dizajnirana je za ljude sa sporijim vezama ili one koji samo žele smanjiti potrošnju i prištedjeti bateriju. A odsad postoji još jedan dobar razlog da razmislite o njenom korištenju. Uz to što nudi brže surfanje društvenom mrežom, Facebook Lite sad nudi i taman način rada.

Iz nekog razloga Facebook je smatrao prikladnim da opciju tamnog načina prije ugradi u laganu nego u glavnu verziju aplikacije. Facebook Lite je najnovija u nizu Facebookovih aplikacija koje nude taman način rada: prije toga ta je opcija već ugrađena u Facebook MessengerInstagram WhatsApp.

Facebookova internetska stranica taman način rada trenutno nudi beta testerima i dostupan je samo malom broju korisnika. Tamni način rada na Facebooku Lite potpuno je neovisan.

Prelazak na tamni način rada vrlo je jednostavan. Za početak provjerite jeste li ažurirani na najnoviju verziju Facebook Litea. Nakon toga jednostavno dodirnite izbornik s postavkama u gornjem desnom kutu zaslona.

Tamo ćete pronaći novu opciju 'Dark mode' koju trebate omogućiti pomicanjem gumba u desno. Ne postoje postavke za konfiguriranje; Facebook nudi samo opciju tamnog ili klasičnog načina rada, bez mogućnosti prilagodbe.

Opcija još uvijek nije dostupna apsolutno svima pa ako tek trebate isprobati Facebook Lite, možete ga preuzeti za iOS iz App Storea, a za Android uređaje s Google Playa.

(Tportal)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...