NEMA VIŠE ŠALE, KURTI NAJAVLJUJE: Vojska na Kosovu će biti obavezna

Premijer privremenih institucija u Prištini danas je pred pripadnicima Kosovskih bezbjednosnih snaga ponovio da će služenje vojnog roka biti obavezno.

  • Regija

  • 17. Feb. 2020  

  • 0

"Vojnu službu ćemo učiniti obaveznom, ne zato što što želimo da osvajamo, naprotiv, mi smo miroljubiv i slobodouman narod, a slobodni želimo da budemo u stanju da odbranimo Kosovo", rekao je Kurti, koji je i pozvao na jedinstvo i prevazilaženje svih razlika.

Inače, u KBS se danas u dvije ceremonije obilježava godišnjica jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti - jednoj za Aljbina Kurtija i Vjosu Osmani, koja je već održana, i drugoj za Hašima Tačija, piše prištinska Koha.

(Tanjug/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...