PETAR ĐOKIĆ, JEFTINA KOPIJA DODIKA: "Ustavni sud BiH preuzeo je ulogu ustavotvorca i zakonodavca"

Predsjednik SP-a Petar Đokić rekao je u Narodnoj skupštini Republike Srpske da odgovor na posljednju spornu odluku Ustavnog suda BiH u vezi sa poljoprivrednim zemljištem iz RS-a treba biti jedinstven.

  • Mini market

  • 17. Feb. 2020  17. Feb. 2020

  • 0

On je rekao da i u budućnosti srpski faktor u BiH treba djelovati zajedno, te u interesu Srpske koju je stvorio.

- Moramo biti jači i snažniji. Јedna stranka i narod ne smiju imati monopol nad državom i tu mislim na SDA. Poručujem im da je to zabluda, te da je to neprimjereno i sada i u budućnosti - rekao je Đokić na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske o informaciji u vezi sa antidejtonskim djelovanjem Ustavnog suda BiH, koja se održava na prijedlog predsjednika Republike Srpske.

On je ocijenio štetnim brojne odluke Ustavnog suda i visokih predstavnika, jer one nisu uvažavale ravnopravnost naroda u BiH.

- Upozoravali smo više puta na to, ali sada smo morali reći dosta i ne može. Ustavni sud BiH preuzeo je ulogu ustavotvorca i zakonodavca, što je nedopustivo. On ne može biti sredstvo SDA. Mi želimo živjeti u BiH u kojoj će Srpska i Srbi biti prihvaćeni kao trajna, a ne privremena kategorija. A sud treba da radi po pravu i u skladu sa Dejtonskim sporazumom - rekao je Đokić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...